De herenmode industrie staat niet bekend als erg innovatief of spannend. Mijns inziens deels ten onrechte. In dit artikel zal ik een aantal ontwikkelingen uitlichten die interessant zijn voor alle mannen. 

Strijkvrije overhemden

De meeste mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben een broertje dood aan strijken. Een van de kledingstukken die het vaakst op de strijkplank ligt is het overhemd. Overhemden tot voor kort dienden gestreken te worden. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Slimme producenten zijn met overhemden op de markt gekomen die strikt gesproken niet per se gestreken hoeven te worden. Natuurlijk kunnen en mogen deze overhemden gestreken worden indien je zin en tijd hebt, maar het is geenszins noodzakelijk. Deze overhemden worden strijkvrij genoemd. Een andere benaming om op te letten is strijkarm, wat min of meer hetzelfde inhoudt. De volgende keer dat je aan het winkelen bent voor overhemden, zou het dus aan te bevelen zijn om te letten op deze terminologie. De website hemdvoorhem.nl heeft een van de grootste collectie strijkvrije overhemden.

Sneakersokken

Sokken lijken een verwaarloosbaar kledingstuk bij het samenstellen van een outfit, maar onderschat de sok niet. Een verkeerde sokkenkeuze kan zorgen voor een mode blamage. Denk maar eens bijvoorbeeld aan mannen in sandalen met witte sokken. De nieuwste trend op het herensokken vlak zijn de zogenaamde sneakersokken. Wellicht ken je deze beter onder de benaming onzichtbare sokken of enkelsokken. De twee laatstgenoemde termen beschrijven dit type sok goed: ze zijn onzichtbaar en ze komen tot maximaal de enkels, niet hoger. Het handige aan sneakersokken is dat je nooit meer zorgen hoeft te maken of de sokken goed matchen met de rest van de outfit. Je kunt zelfs paarse sneakersokken dragen indien je dat wilt, niemand zal de sokken zien mits je schoenen draagt. Sneakersokken zijn dus een veilige keuze, indien je geen kaas gegeten hebt van mode. Sneakersokken kunnen tevens verkregen worden via de hemdvoorhem.nl webwinkel. Goede merken sneakersokken zijn o.a. Calvin Klein, Falke en Burlington. 

Met strijkvrije overhemden en sneakersokken heb je als man zijnde weer twee zorgen minder aan je hoofd. Geen tijd verliezen aan het strijken, en geen mentale energie meer besteden aan het matchen van sokken met de rest van je outfit.