Opgezette dieren, de vos uitgelicht

De rode vos is waarschijnlijk een van de meest verdeeldheid zaaiende en controversiële dieren. Door deze controverse waarschijnlijk ook een gewild exemplaar tussen de opgezette dieren. Vossen kunnen en zullen bijna elke eetbare voedselbron nuttigen. Van weggegooid menselijk voedsel, wilde bessen en fruit tot een zeer gefocust en zeer krachtig roofdier van levende prooien, inclusief op de grond nestelende wilde vogels en kleine zoogdieren tot volwassen lammeren, jonge herten en wild vogels. Ze zijn ook niet vies van het meenemen van huisdieren, van kippen en eenden tot huisdieren in tuinen. Het is dit vermogen om voor de kwetsbaren te gaan, waardoor ze met ons in conflict komen. Ze kunnen bijna alle weersomstandigheden aan en zelfs als de lokale situatie verslechtert, gaan ze gewoon weg en reizen zo ver als nodig is om een ​​geschikte habitat te vinden.

Geef de Vos een kans in jouw interieur

Vossen en hun status bij ons is grotendeels te danken aan oorzaak en gevolg. De meeste mensen ondervinden er geen nadelige gevolgen van. En daarnaast is de vos toch wel een mooie verschijning met zijn rood/oranje vacht. Degenen die direct worden beïnvloed door hun activiteiten, kunnen begrijpelijkerwijs een heel andere mening hebben en zullen op verschillende manieren reageren, van afschermen tot dodelijke controle.

Een kerel die ik kende, die heel graag de vossen in de buurt zag, kristalliseerde dit een paar jaar geleden perfect uit, toen een vos de konijnen van zijn kind doodde. Tot dan toe was hij positief over hen geweest, maar na het bloedbad veranderde zijn mening en hij wilde dat ze op de een of andere manier ‘gecontroleerd’ of ‘aangepakt’ zouden worden. De menselijke natuur is vaak wispelturig en hypocriet. De vos is en blijft een roofdier en zal dan ook alles doen om te overleven als er in dit geval konijnen voorhanden zijn zal hij niet schromen om deze aan zijn maaltijd toe te voegen. En ach wij mensen eten ook de meest uiteenlopende dieren. Indien je een door natuurlijk gestorven opgezette vos aan jouw interieur wilt toevoegen, kijk dan eens bij Hassing Taxidermy, de website voor opgezette dieren.