Selecteer een pagina

Deezer of spotify? Je kunt je afvragen wat de verschillen en unieke kenmerken zijn van deze 2 populaire muziekservices voor het streamen van muziek,  voordat je een keuze maakt lees je eerst dit artikel. We nemen de verschillen tussen Deezer en Spotify onder de loep.

De muziekbibliotheek

Dit was jaren geleden een duidelijk voordeel voor Spotify vergeleken met andere streamingdiensten, maar nu is het moeilijk om veel verschil te vinden en een keuze te maken op basis van meer of beter. De exclusives en het super sterke merk geven Spotify nog steeds een voorsprong. En volgens mijn persoonlijke gebruikservaring zijn bijna alle nummers die ik wil beluisteren te vinden op Spotify. Deezer heeft bijna 40 miljoen nummers en Deezer heeft goed werk geleverd en voorzien in de populairste muziek van elk genre. Over het algemeen is het moeilijk om te bepalen welke de beste.  Het aanbod is groot en de bibliotheken werken in beide gevallen goed.

Geluidskwaliteit

Ongeacht hoe goed de geluidsbron is, zelfs de beste versterker en de beste uitvoer, het is zinloos als je oren de verschillen niet kunnen onderscheiden, maar het ongecomprimeerde audioformaat zoals FLAC wordt steeds populairder, vooral voor “audiofielen”.

De Dezer heeft 28 miljoen hi-definition audiobestanden en deze audiobestanden zijn gecodeerd in FLAC (een niet-gecomprimeerd audioformaat en gestreamd op 1.411 kbps). FLAC bewaart meer gegevens, MP3 is in tegendeel een gecomprimeerde audio door veel details weg te knippen, hierdoor ontstaat de kleine bestandsgrootte. En Hetezer Elite-plan voor het streamen van CD-kwaliteit is nu beschikbaar als je een Sonos-eigenaar en een Deezer Premium + -abonnee bent, kun je zonder extra kosten upgraden als je je abonneert om te genieten van de Deezer CD-kwaliteit muziekstreamingservice. Het streamt op 16-bit / 44.1kHz, dezelfde resolutie als een CD, en dezelfde audiokwaliteit als rivalen zoals Qobuz en Tidal.

De hoogste audiokwaliteit die beschikbaar is op Spotify is 320 kbps in OGG, die de delen van de audio die mogelijk als onhoorbaar worden beschouwd. Daar is niet iedereen het mee eens en sommigen beweren de verschillen in audiokwaliteit tussen de gecomprimeerde en niet-gecomprimeerde te horen.

Deezer biedt de hogere quaitly (cd-kwaliteit) audiobestanden dan Spotify. In de afgelopen jaren besteden mensen meer aandacht aan audiokwaliteit, met name Hi-Fi of CD-kwaliteit.

Welke moet ik kiezen?

Deezer biedt een meer diverse muziekcatalogus aan dan Spotify, en je kunt zoveel albums vinden die je wilt, maar niet beschikbaar in jouw landen zijn. Deezer Elite is een mooi plan voor Sonos-bezitters die CD-kwaliteit willen voor een betere prijs dan Tidal en Qobuz. En Deezer Flow is een geweldige en unieke functie om nieuwe muziek te ontdekken. De service mist de plank echter ook in sommige aspecten, bijvoorbeeld, de beheerde inhoud is niet in orde en de sociale functies zijn niet zo goed als die van Spotify.

Spotify valt op door zijn prachtige nieuwe uiterlijk, uitstekende functies zoals Discover, video’s, exclusieve inhoud en sociale functies. Maar de apps en websites zijn niet zo gemakkelijk te navigeren en te bedienen als die van Deezer. Dus in dit vergelijk wint Deezer, maar de verschillen zijn klein en hangen dus ook af van je persoonlijke voorkeur. Gelukkig hebben beide diensten gratis varianten waardoor je ze allebei kunt testen.