Oogst wintergroenten

Als mensen aan tuinieren denken, denken ze aan een hobby die ze in het late voorjaar of in de vroege zomer kunnen doen en niet aan wintergroenten. Veel mensen weten niet dat er ook veel soorten groenten zijn die de wintermaanden kunnen weerstaan. Dit zijn zeer hartige groenten en ze kunnen de hele winter overleven. Deze groenten zijn geweldig, omdat ze zelfs in de koudste maanden zullen blijven groeien en ze jou het hele jaar door van heerlijke voeding kunnen voorzien.

Kies het juiste momenten

Kies het juiste moment om deze groenten te planten. Er zijn meerdere manieren en momenten om dit te doen. Sommige mensen planten graag uit zaden, en als dat het geval is, duurt het langer voordat de groenten geoogst kunnen worden. Als een persoon ervoor kiest om de plant te laten groeien, hoeft hij alleen maar te wachten tot de groente groeit. Sommige mensen kopen de reeds gekweekte groenten en ze zorgen er gewoon voor, zodat het blijft produceren.

Wintergroenten

De eerste van deze zeer winterharde wintergroenten is boerenkool. Het mooie van boerenkool is dat het in veel verschillende variëteiten voorkomt, maar de meerderheid van de variëteiten boerenkool is bestand tegen de strenge wintermaanden. Boerenkool is een zeer gezonde groene groente, het levert veel voeding en het smaakt heerlijk in zowel salades of een stamppot. De volgende wintergroente is rucola, rucola is een prachtige groene groente, want als het eenmaal is geplant, blijft het groeien en bloeien. Deze groente is ook geweldig voor het maken van salades, en het kan heel gemakkelijk worden ingevroren en op een later tijdstip worden gebruikt. De volgende stevige wintergroente is broccoli. Broccoli is een prachtige groente omdat het op verschillende manieren kan worden gebruikt. Broccoli kan los worden gegeten, het kan rauw zijn, het kan worden gekookt, of kan worden gemengd met ander vlees en groenten om heerlijke maaltijden mee te maken. 

Wintergroente onderhouden en kweken

Alle drie deze groenten zijn zeer gemakkelijk te planten, en je hoeft deze groenten niet noodzakelijk in de grond te kweken. De beste methode is om een ​​bovengrondse tuin te maken. De tuin moet ongeveer 0,5 m2 grond bevatten, de planten moeten voldoende water krijgen.  Afgezien van rucola, broccoli en boerenkool zijn er nog andere geweldige groenten die continu groeien gedurende alle vier de seizoenen. Knoflook en uien zijn twee van die groenten die het zelfs in de strenge wintermaanden goed zullen doen.

Start nu met kweken

Je hoeft niet te denken dat je alleen in het late voorjaar of de zomer een tuin kan laten groeien. De waarheid is dat er het hele jaar door veel verschillende soorten groenten zijn die kunnen worden geteeld en gegeten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om groenten en kruiden binnen te telen. Met een moestuintje van Bag-to-Nature kun je ook binnen kweken en daarmee het hele jaar je eigen groenten en kruiden nuttigen.